In 2016 OSE asks us to renovate its headquarter in Paris. This association provides assistance to disadvantaged children as well as healthcare services since 1912. The existing headquarter consists of three different buildings located on a long and narrow parisian plot. OSE wants to rethink the interior spaces as well as the site management in order to create the best condition for the visitors and the staff.

Our main guideline is to amplify and extend to the entire OSE site this almost domestic feeling of intimacy that we felt during our visits. This approach makes it possible to

around. Their landscape and light are the raw material used to create a soothing atmosphere and contribute to the well-being of users. The gardens articulate the continuous space of the ground floor but also the floors between them allowing far and cross views on the whole site. The vegetal of the existing gardens is enhanced by wooden cladding and furniture, aluminum and glass exterior joinery, waxed concrete floor and plaster coated ceilings. This combination provides a warm and sober atmosphere which seems to us particularly appropriate to the OSE activities.